Šis jauko receptas skirtas DIDELIEMS KARŠIAMS — jis jungia riešutinę bazę su prieskoninėmis dalimis, kad jauko gumulai būtų tvirti kritimo metu ir ilgai dirbtų dugne. Mišinys turi stambių frakcijų (kukurūzas, kanapės, linų sėklos), kurios veikia kaip vizualus ir kvapo signalas stambesnei žuviai.
Drėgnas molis suteikia reikalingą lipnumą ir svorį, todėl jauko gumulai gerai nusileidžia net gilumose vietose ar esant srovei.
Kada ir kur naudoti?
Vanduo: ežerai, tvenkiniai
Gylis: apie 1.5–3 m;
Sezonas: Pavasaris, vasara, ruduo;
JAUKO RECEPTAS DIDELIEMS KARŠIAMS: KO JUMS REIKS?:
PARUOŠIMAS – 4 ŽINGSNIAI
1 žingsnis. Sausas maišymas ir pirmas sudrėkinimas
2. žingsinis. Pridėkite priedą
Pridėkite ~200gr. “Brasem T” priedo ir labai gerai viską išmaišykite vėl.
3. žingsinis. Tikrinkite jauko konsistenciją
jei rankose suspausto jauko gumulas per minkštas, šiek tiek pridėkite raudono molio! Tokiu būdu “sukietinsite” jauką ir jį pasunkinsite.
4. ŽINGSNIS. Gyvi masalai
Įmeskite i mišinį gyvą masalą dalimis, pvz.: 1 dalis musės lervų, 2 dalys kapotų sliekų.
JAUKO RECEPTAS DIDELIEMS KARŠIAMS: praktiniai patarimai
1. JAUKO Konsistencijos kontrolė
Suformuokite jauko gumulą — jis turi laikytis rankoje, bet pirštais paspaudus, truputį byrėti.
-Kritimo testas: numeskite gumulą iš ~1 m; jis turi greitai kristi ir suskilti į kelias dalis (ne byrėti ore).
2. jaukinimo taktika
Pradžiai šerkite 8–12 jauko kamuoliukų. Papildomai šerkite kas 10–15 minučių — po vieną mažą jauko kamuoliuką arba 2-3 jauko porcijas su jaukinimo kapšeliu, jei naudojate “štekerius”.